Background Image
  • Apivita Holistische cosmetica in Amsterdam

  • Avene Amsterdam - bij Staring Apotheek

  • Caudalie kopen - Amsterdam

  • Eucerin

  • La Roche Posay

  • Embryolisse

  • Vichy bij uw apotheek in Amsterdam

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Overtoom 392 - 394

1054JS AMSTERDAM

Tel: 020-6183772

href="https://enovationgroup.com/nl/aanbod/producten/enovation-zorgmail/" target="_blank" rel="noopener noreferrer">gebruik zorgmail)

Telefoon 020 - 6183772 

U kunt de apotheek een bericht kan sturen via de Service Apotheek app
De apotheek beantwoordt deze berichten van patiënten op werkdagen binnen 24 uur.

>Herhaal medicatie aanvragen voor 10:00 uur bij huisarts of apotheek kan na 2 werkdagen opgehaald worden na 11:00 uur! Bestellingen na 10:00 uur kunnen de 3e werkdag na 11:00 uur worden opgehaald.  

Vrijwaringsverklaring

Algemeen


Deze website dient ter algemene informatievoorziening.
Door het verkrijgen van toegang tot deze website alsmede het hierin vervatte materiaal en informatie, verklaart u kennis te hebben genomen van onderstaande voorwaarden, deze te begrijpen, daarmee in te stemmen en daaraan gebonden te zijn.
 

Auteursrecht

De inhoud van deze site is beschermd door het auteursrecht. Alle eigendomsrechten met betrekking tot pagina's, inhoud en rangschikking berusten bij Staring  Apotheek en de voor de publicatie ingeschakelde auteurs. Het is de gebruiker van de site niet toegestaan de inhoud van de site te wijzigen, te kopiëren, te distribueren, te verzenden, af te beelden, te publiceren, te verkopen, in licentie te geven of daarvan afgeleid werk te genereren of te gebruiken voor enig ander doel dan waarvoor deze site is bedoeld, namelijk het verstrekken van informatie over Staring  Apotheek.
 

Handelsmerken, service-merken en logo's


De eigendom van Staring  Apotheek handelsmerken, Staring  Apotheek service-merken en Staring  Apotheek logo's ('merken') die op deze site voorkomen, berust bij Staring  Apotheek en/of de stichting VNA. Het is gebruikers niet toegestaan merken van Staring  Apotheek te gebruiken zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Staring  Apotheek. en/of de stichting VNA.
 

Afwijzen van aansprakelijkheid


Hoewel Staring  Apotheek zich inspant om nauwkeurige en actuele informatie in deze website op te nemen, kunnen zich soms fouten of omissies voordoen. Staring  Apotheek wijst uitdrukkelijk iedere aansprakelijkheid uit hoofde van niet-nakoming van een overeenkomst, onrechtmatige daad, risicoaansprakelijkheid of enige andere rechtsgrond af, voor alle directe, indirecte, incidentele, gevolg-, aanvullende en bijzondere schade, alsmede voor schade die op enigerlei wijze voortvloeit uit of samenhangt met de toegang tot en het gebruik van deze site, ongeacht of Staring  Apotheek zich bewust was van de mogelijkheid (tot het zich voordoen) van dergelijke schade.

Alle informatie op deze site, met inbegrip van, maar niet beperkt tot, grafisch materiaal, tekst en links naar andere sites, wordt verstrekt in 'de huidige staat' en kan zonder voorafgaande kennisgeving worden gewijzigd. Voorzover dit mogelijk is op grond van toepasselijk recht wordt deze informatie verstrekt zonder enige uitdrukkelijke of impliciete garantie, met inbegrip van maar niet beperkt tot impliciete garanties met betrekking tot de verkoopbaarheid, geschiktheid voor een bepaald doel, het niet inbreuk maken op enig recht en het vrij zijn van computervirussen of soortgelijke zaken die tot onbruikbaarheid leiden.

Staring  Apotheek verstrekt geen garanties met betrekking tot de toereikendheid, juistheid of volledigheid van informatie op deze site en wijst uitdrukkelijk iedere aansprakelijkheid af voor fouten of omissies die daarin voorkomen. De gebruiker draagt zelf verantwoording voor het controleren van de juistheid, volledigheid of bruikbaarheid van de informatie of overige inhoud die op deze site beschikbaar is.

Staring  Apotheek geeft geen garantie voor het foutloos en ononderbroken functioneren van deze website.

 

Veel gestelde vragen

Waarom moet ik dit betalen, ik betaal toch mijn verzekering?

  • Een aantal middelen, waaronder zogenaamde 'zelfzorgmiddelen', worden niet vergoed. Ook niet als de dokter er een recept voor schrijft. Sterker nog: voor sommige middelen die u zelf moet betalen heeft u toch een recept nodig. Er is vaak geen alternatief dat wel wordt vergoed.
  • Op sommige medicijnen zit een eigen bijdrage. Deze middelen worden maar deels vergoed door de verzekeraars, omdat ze duurder zijn dan vergelijkbare middelen. Verschillende anticonceptiepillen vallen onder deze regeling.
  • Sommige middelen worden alleen vergoed als u ze chronisch gebruikt, vanaf 6 maanden. Indien het geneesmiddel voor chronisch gebruik bedoelt is kan uw arts dit aangeven op het recept. De eerste veertien dagen moet u altijd de kosten zelf betalen. Indien de vermelding chronisch gebruik op het recept staat vermeld wordt het geneesmiddel door uw verzekering betaald, zo niet dan pas na 6 maanden gebruik.
  • Soms moet u het wel bij ons betalen, maar krijgt u het geld (deels) terug van uw verzekering. Informeer bij uw verzekering.
  • Voor sommige middelen is een machtiging of artsenverklaring nodig. Tot dat deze is aangevraagd door uw arts bij de verzekering, en de machtiging is toegekend, moet u de rekeningen zelf betalen.
  • Wij hebben geen verzekeringsgegevens (meer) van u. Deze moet u zelf aan ons doorgeven middels het tonen van een pasje of polisblad. U moet altijd uw verzekeringsgegevens bij u hebben, maar we zullen er niet altijd om vragen ze te tonen.
  • Op onze website kunt u door hier te klikken kijken welke verzekeraar welke medicijnen wel of niet vergoed.
  • Op http://www.cvz.nl/ kunt u een overzicht en uitleg over de regeling vinden. (Het overzicht van niet vergoede middelen is 12 pagina's lang)
  • Ook bij 'postbus 51' kunnen ze uw vragen beantwoorden, http://www.postbus51.nl/  of telefoon: 0800-8051 (gratis). Postbus 51 is het informatieorgaan van de overheid. De overheid bedenkt alle bezuinigingsregels die wij moeten uitvoeren, derhalve zijn zij ook het ideale informatiepunt.
  • U kunt ook contact opnemen met uw zorgverzekeraar. Er zijn nogal wat verzekeraars in Nederland, en die hebben elk een eigen vergoedingsbeleid. Het is voor ons ondoenlijk om per verzekeraar te weten wat ze wel en niet vergoeden. Dat is de reden dat we u soms moeten laten betalen voor middelen waarvoor uw verzekering wel een vergoeding wil geven. U moet de rekening dan zelf indienen, ook als wij de rekening voor andere middelen rechtstreeks voor u doorsturen.
Vanaf 1 januari 2008 gelden weer een aantal nieuwe regels.

A. (Orale) Anticonceptiva (de 'pil') Vanaf 1 januari wordt de 'pil' weer vergoed voor alle vrouwen . Hieronder vallen óók de: · de hormoonspiraal (Mirena®), de 'gewone' spiraal (Multiload®, Gynefix®) · de morningafterpil (Norlevo®) · de ' prikpil' (Depo-Provera®) · de implantatie pil (Implanon®)

B. IVF-middelen Geneesmiddelen die gebruikt worden bij de IVF-behandeling worden bij een eerste behandeling wel vergoed. Ook de tweede en derde behandeling worden wel vergoed. Soms wordt er wel een machtiging door uw verzekering vereist. Vraag dit na bij uw verzekering, zodat u niet voor vervelende hoge kosten komt te staan.

C. Zelfzorgmiddelen Verschillende zogenaamde 'zelfzorgmiddelen' (geneesmiddelen die zonder recept verkrijgbaar zijn), die bij chronisch (langdurig) gebruik wel worden vergoed. Het gaat om geneesmiddelen waarin de volgende werkzame stoffen zitten:

  • Domperidon (Motilium ®)
  • Bisacodyl (bv Dulcolax ®)
  • Lactulosestroop, lactulosepoeders (Legendal ®)
  • Klyx/Norgalax/Microlax klysma's
  • Loperamide (Imodium ®)
  • Calciumtabletten (Calcium Sandoz ®, Cacit®)
  • Natriumchromoglicaat (Opticrom®, Vividrin ®,Lomusol ®) · Metamucil ®/ Norgalax ® / Forlax ® · Cetirizine (Zyrtec ®)
  • Loratidine (Claritine ®) · Zinksulfaat oogdruppels
  • X-praep siroop

op 1 juli 2008 start een groot aantal verzekeraars (VGZ, IZZ, Goudse Care, Unive, Menzis, CZ, Anderzorg, AGIS) met de uitbreiding van het preferentiebeleid. Dit beleid houdt in dat de verzekeraar voor een aantal generieke geneesmiddelen slechts een specifiek merk aanwijst dat nog voor vergoeding in aanmerking komt. Het kan dus zijn dat uw vertrouwde merk door een ander merk wordt vervangen vanaf 1 juli 2008. Op medische indicatie, wanneer de arts bepaald dat deze omzetting uw gezondheid zou kunnen schaden, is het mogelijk om toch een ander middel vergoed te krijgen. Dit moet echter wel specifiek op het recept vermeld staan Heeft u vragen dan kunt u altijd uw zorgverzekeraar of de apotheker om advies vragen. Terug naar boven... Tot slot Zoals uit het voorgaande blijkt zijn het soms erg ingewikkelde uiteenlopende regelingen .

 

Als u moet (bij)betalen kunt u ervan uitgaan dat het klopt: in ons computersysteem worden elke maand de nieuwste gegevens omtrent de vergoedingsregelingen ingevoerd. Mocht u nog vragen hebben horen wij ze graag.

Algemene verkoop- en betalingsvoorwaarden

Gedeponeerd door de Koninklijke Nederlandse Maatschappij ter bevordering der Pharmacie, gevestigd te 's-Gravenhage bij de Kamer van Koophandel Haaglanden te 's-Gravenhage op 5 september 2001 (Hr 40 409 373).

Toepasselijkheid

1. Deze voorwaarden zijn van toepassing op alle overeenkomsten terzake van koop, koop op afstand, zoals bedoeld in artikel 7:46a BW daaronder mede begrepen, levering en bruikleen van producten door de apotheek, waarvan de betaling niet à contant is geschied.

Leveringsvoorwaarden

2. Indien een product niet in voorraad is en op verzoek van de patiënt/cliënt door de apotheker is besteld, dan wel is bereid, is de patiënt/cliënt verplicht het product af te nemen, tenzij een product niet beantwoordt aan de overeenkomst.

3. Indien een product door de apotheker in bruikleen wordt verstrekt, is een waarborgsom verschuldigd gelijk aan de apotheekverkoopprijs. Deze waarborgsom wordt terugbetaald indien een product bij het einde van de bruikleenovereenkomst in goede staat aan de apotheker wordt teruggegeven.

Betalingsvoorwaarden

4. Onverminderd het bepaalde in artikel 5 betaalt de patiënt/cliënt aan de apotheker met een in Nederland wettig betaalmiddel, zonder enige inhouding, vergelijking of korting, uiterlijk dertig dagen na de factuurdatum.

5. Voorzover de apotheker zich ter incasso van zijn vordering rechtstreeks wendt tot de zorgverzekeraar, behoudt de apotheker het recht om van de patiënt/cliënt betaling te verlangen voor zover de zorgverzekeraar niet tijdig tot betaling van het geleverde overgaat. Betaling door de patiënt/cliënt dient alsdan te geschieden binnen 30 dagen nadat de apotheker een betalingsverzoek heeft gedaan.

6. Bij overschrijding van enige betalingstermijn is de apotheker zonder nadere ingebrekestelling gerechtigd om de buitengerechtelijke incassokosten conform het incasso tarief van de Nederlandse Orde van Advocaten, met een minimum van € 100 alsmede de wettelijke rente vanaf de vervaldatum in rekening te brengen. Een en ander onverminderd de aanspraak van de apotheker op vergoeding van alle eventueel ter incassering gemaakte gerechtelijke kosten.

7. Behoudens tegenbewijs strekken de apothekersdeclaratie en daarbij behorende administratie gegevens tot volledig bewijs op grond waarvan de betalingsplichtige gehouden is tot betaling over te gaan.

Toepasselijk recht en geschillen

8. Alle geschillen van welke aard ook, die een aan deze voorwaarden onderworpen overeenkomst betreffen of daarmee verband houden, zullen aanhangig worden gemaakt voor de bevoegde Nederlandse rechter. Nederlands recht is van toepassing.

 

Het team van de Staring Apotheek

In de Staring Apotheek is Klaas Koers, de Apotheker eindverantwoordelijk voor de farmaceutische receptuur en daarnaast de algemene bedrijfsvoering. Naast de controle van apotheekbereidingen, medicatiebewaking, controle van recepten zal u hem ook vaak zien op de werkvloer aan de balie om de assistentes mee te helpen, specifieke vragen te beantwoorden.

BIG nummers Apothekers

drs. K.J. Koers, Apotheker : 69048598417


Regelmatig is er contact tussen de apothekers en de huisartsen en specialisten. Dit contact is er wanneer er een acute vraag of probleem is betreffend een recept. Ook is er regelmatig een arts/apotheker overleg waarin gestructureerd farmacotherapeutische onderwerpen aan bod komen.


De apothekersassistentes vervullen een belangrijke taak in de apotheek bij de verwerking van de dagelijkse recepten. Full- en parttime apotheekmedewerkers zorgen iedere dag er weer voor dat alle recepten worden beoordeeld en klaargemaakt en zo nodig zelf bereidt.
 

Voor onze handverkoop afdeling is onze drogist-medewerkster verantwoordelijk. Zij zorgt ervoor dat voorraad artikelen up-to-date en beschikbaar zijn. Zij beoordeelt samen met de apotheker wanneer er nieuwe producten in het assortiment worden opgenomen.

Verder wordt het team door een algemeen ondersteunend medewerk(st)er bijgestaan. Zij doet naast assistente taken ook administratieve werkzaamheden.
 

Als laatst bestaat ons team uit 1 bezorg(st)er die iedere werkdag aan het eind van de middag wanneer het nodig is uw pakketje thuisbezorgd.
Ook leiden wij BOL en BBL stagiaires op voor het vak apothekersassistente.